Podle prohlášení z oficiální facebookové stránky herce byl Walker v momentě nehody spolujezdcem ve voze přítele. Namířeno měli na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide. Ta sbírala finance na pomoc Filipínám postiženým nedávným tajfunem.

Vůz po nárazu do sloupu začal ihned hořet.

Vůz po nárazu do sloupu začal ihned hořet.

FOTO: Dan Watson, ČTK/AP

Z vozu zbyly jen trosky.

Z vozu zbyly jen trosky.

FOTO: Dan Watson, Právo

Oba podle místní policie po nárazu do sloupu osvětlení a stromu v červeném Porsche zahynuli. Když na místo dorazila policie, vůz byl v plamenech.

Video

 

Paul Walker si zahrál i v zatím posledním dílu Rychle a zběsile 6

Walker naposledy pracoval na sedmém díle série Rychle a zběsile, která ho nejvíc proslavila. Posledním dokončeným filmem s Walkerem je thriller Hours.

Herectví se věnoval od mládí

Akční filmy Rychle a zběsile pojednávají o ilegálních závodech rychlých automobilů v ulicích. Walker v nich ztvárnil postavu policisty Briana O'Connera. První film série z produkce Universal Studios šel do kin v roce 2001.

Paul Walker

Paul Walker

FOTO: Profimedia.cz

"Paul byl 14 let skutečně jedním z nejmilovanějších a nejrespektovanějších členů naší studiové rodiny a tato ztráta je zdrcující pro nás, pro každého, kdo se podílel na filmech Rychle a zběsile, a pro nespočet fanoušků," uvedla společnost Universal Studios.

Video

 

BEZ KOMENTÁŘE: Herec Paul Walker v civilu; zdroj: Reuters

Walker začal hrát v útlém věku, často se objevoval v reklamách. V roce 1987 si pak zahrál postavu profesora Benneta ve snímku Příšera z šatníku a zazářil například také v televizním seriálu Throb.

Zanechal po sobě 15letou dceru Meadow.