„Víme, že policie dělá při vyšetřování maximum. Přesto chceme pomoci. Odměnu dostane ten, kdo policii předá informaci vedoucí k zahájení trestního stíhání,“ řekl ČTK mluvčí České pošty Ivo Mravinac.

K vypátrání pachatele doposud nevedla ani svědectví lidí, kteří sdělili své poznatky policejním vyšetřovatelům. „Kriminalisté do současnosti kontaktovali zhruba 1500 osob, vyžádali si stanoviska znalců, pokračuje i pátrání. Na zveřejněné pátrací relace zareagovala veřejnost. Veškerá svědky sdělená fakta kriminalisté prověřili, nicméně tyto skutečnosti dosud nevedly k ustanovení konkrétního podezřelého,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policie prověřuje několik verzí 

Kriminalisté porovnávají způsob spáchání vraždy s případy, které se staly v minulosti. Ani to ale nepomohlo konkrétního pachatele vypátrat. „Útok pachatele měl likvidační charakter, žena zemřela na místě. Intenzívní prověřování všech okolností zločinu pokračuje každodenně. Kriminalisté pracují s několika verzemi, i nadále je reálné, že motiv činu byl loupežný,“ doplnila Holčáková.

Poškozené dveře na místě činu

Poškozené dveře na místě činu

FOTO: Policie ČR

Tělo 39leté ženy nalezli v objektu pošty ve Skřipově na Opavsku v podvečer posledního zářijového dne příbuzní, kteří se jí vydali hledat poté, co se žena nevrátila z práce.

„Jeden z členů rodiny se ji nejprve snažil zastihnout prostřednictvím telefonu. Mobilní telefon sice zvonil, hovor však žena nepřijala. Rodina se proto vydala ji hledat,“ popsala Holčáková. Dveře pošty byly zamčené, přes okno však příbuzní zahlédli ženino tělo. A tak dveře pošty vylomili. Přivolaný lékař už mohl jen konstatovat, že žena zemřela cizím zaviněním.

Pachateli hrozí až výjimečný trest 

Kriminalistům se podařilo vyslechnout také jednu z posledních zákaznic, která si na poště vyzvedla balík a koupila tři losy.

„Před 17 hodinou přišel na poštu poslední zákazník. Neznámý zakoupil papírovou obálku formátu A4 a dárkovou tašku,“ sdělila Holčáková a dodala, že kriminalisté znovu žádají o pomoc veřejnost.

„Fakta k zvlášť závažnému zločinu vraždy, spáchanému na poště ve Skřipově lze sdělit na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ doplnila policejní mluvčí. Viníkovi, případně viníkům, hrozí až výjimečný trest.