Vězeňská správa případ vyšetřuje. Zatím není jasné, na čem se mohl trestanec oběsit.

„Byl na cele sám a každých 30 minut byl kontrolován. Po nalezení vězně byli povoláni vězeňští zdravotníci a snažili se o jeho oživení. Krátce po převozu byl ve 22:52 prohlášen za mrtvého,“ vysvětlila mluvčí správy státu Ohio JoEllen Smithová.

Video

 

Ariel Castro před soudem. Zdroj: Reuters

Bývalý řidič školního autobusu věznil a týral ve svém domě Michelle Knightovou, Amandu Berryovou a Ginu DeJesusovou, které v letech 2002 až 2004 unesl na ulici v sousedství. S Berryovou zplodil dceru, Knightovou opakovaně donutil potratit, když jí bušil pěstmi do břicha.

Video

 

Deset let vězněné ženy poprvé veřejně promluvily.

Letos v květnu se Berryové podařilo dostat ke dveřím domu a zalarmovat kolemjdoucího, když Castro nebyl doma. Soud počátkem srpna Castrovi uložil doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění a návdavkem k tomu symbolických 1000 let vězení. Trestu smrti se Castro po dohodě s žalobci vyhnul svými přiznáními.

Video

 

Jsem Amanda Berryová, unesená před deseti lety, slyšela dispečerka v telefonu.

Video

 

Rozhovor dispečerky s policistou při zásahu v Clevelandu

Castro se před vynesením rozsudku omlouval a vysvětloval, že je nemocný a závislý na sexu tak, jako je alkoholik závislý na pití. „Nejsem násilník. Nejsem zrůda. Jsem normální člověk,“ tvrdil Castro.

Soudce Michael Russo mu však odvětil, že pro lidi, jako je on, není na světě místo.

Dům, v němž Castro ženy věznil, daly úřady zbourat.