"Policisté z dálničního oddělení pronásledovali od 15:25 od Brna řidiče audi, který nereagoval na žádné signály k zastavení. Proto jsme na dálnici vytvořili zátaras na 119. kilometru u sjezdu z dálnice. Muž ale havaroval spolu s dalším civilním vozidlem," řekla Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková.

Obě vozidla následně začala hořet. V autě zemřel mladík ročník 1995, kterého policisté pronásledovali, řidič dalšího vozidla byl těžce zraněn. Ujíždějící mladík jel ve vozidle sám.

Smrtelná nehoda na D1

Smrtelná nehoda na D1

FOTO: David Ryneš, Mapy.cz

„Na místě zasahovaly dvě jednotky, podle mých informací havarovalo šest vozidel, z nichž dvě hořely,“ řekla mluvčí hasičů Petra Musilová. Podle dopravního serveru havarovalo osm vozidel.

„Jednoho středně těžce zraněného muže jsme odvezli do nemocnice v Brně. Nyní mám informaci ještě o nejméně jednom zraněném, který byl ošetřen na místě. Naše posádky jsou stále u nehody,“ řekla Novinkám ředitelka záchranné služby Vladislava Filová.

Policisté museli dálnici uzavřít, vozidla nemohou odklánět, protože zátaras byl těsně u sjezdu z dálnice. Od 16:30 by měla být dálnice alespoň jedním pruhem průjezdná.

Hořící auto na D1

Hořící auto na D1

FOTO: Pro Právo Luděk Krušinský