Se SCHUMACHEREM je AMEN! Experti už v šampionovo probuzení NEVĚŘÍ

02.03.2014 19:48

Ani po více než měsíci snah vzbudit Michaela Schumachera z kómatu nepřicházejí z nemocnice v Grenoblu dobré zprávy. Navíc je zřejmé, že i kdyby se Schumiho vzbudit podařilo, slavný závodník by měl podle lékařských expertů jen malou šanci na kompletní zotavení.

 
Michael Schumacher

Po Schumacherově lyžařské nehodě ve francouzských Alpách se mu lékaři snažili vyoperovat krevní sraženiny v mozku. Některé ale byly tak hluboko, že se k nim chirurgové nedostali. Přestože je jeho stav stabilizovaný, již dva měsíce leží v kómatu a lékařům se nedaří přivést ho zpět k vědomí.
 

 

schumacherKRUTÉ ZJIŠTĚNÍ! Za osudové zranění SCHUMACHERA může kamera na helmě

Profesor neurochirurgie z Oxfordské univerzity Tipu Aziz vidí další průběh léčby skepticky. "Nevěstí to nic dobrého. Z toho, že se ještě neprobudil, vyplývá, že jeho zranění bylo extrémně závažné a jeho plné zotavení je nepravděpodobné," tvrdí.
 

 

"Pokud nezačnete dostávat žádná pozitivní znamení, je to velmi znepokojující," komentuje Aziz činnost lékařů, kteří Schumacherovi pravidelně skenují mozek a hledají známky aktivity. "Magnetická rezonance může ukázat jakékoliv druhotné poškození mozkové struktury," uvádí k tomu doktor Colin Shieff z Národní nemocnice pro neurologii a neurochirurgii v Londýně.
 

 

SchumacherSvět motosportu PLÁČE! Schumacher nereaguje na podněty, NENÍ MOŽNÉ ho probudit

"Uzdravení probíhá z 90 procent mezi devíti měsíci a jedním rokem, proto je stále ještě brzo. Čím déle je v někdo v kómatu, tím horší jeho zotavování bývá," řekl doktor Anthony Strong, předseda neurochirurgie na King's College v Londýně.

 

 

ČTĚTE TAKÉ:

VIDEO z pádu Michaela Schumachera: Pomoc přišla za 3 minuty

Manažerka Schumachera prolomila mlčení: Jak na tom pilot je?

 
tn.cz / jpz/rmt