Aktuální povodňové MAPY!

04.06.2013 07:14

PODROBNÁ PŘEDPOVĚĎ: Přečtěte si, kdy začne opadat voda! MAPY

Průtrž mračen
Foto: Mediafax
Sdílet Přidat názor

Česko nadále sužuje déšť a povodně, na mnoha místech je situace velmi kritická. Velká voda připravila o život už šest lidí. Kdy už se počasí umoudří? Přečtěte si naši velkou předpověď s unikátními mapami!

Kdy konečně přestane pršet? Tuhle otázku by v dnešních dnech chtěl znát každý Čech. Řada řek má podle meteorologů kulminovat zejména v pondělí večer a v noci na úterý. A předpověď zatím moc veselá není: pršet má i v dalších dnech, i když ne tak moc.
 

1511261 AKTUÁLNÍ POVODŇOVOU SITUACI SLEDUJEME TADY

 


V úterý má být oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Více pršet má na severu a východě území. Ojediněle se očekávají bouřky. Nejvyšší denní teploty budou 14 až 19 °C. Povane mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

 

"Zítra se na severu a severovýchodě Česka očekává úhrn srážek do 10 mm, v horách by to mělo být 20 mm. Ve zbylých částech území předpokládáme srážky do 2 mm," upřesnila Honsová.
 

Podívejte se, kolik toho během úterka v Česku naprší:
 

Předpověď srážek na úterý
Foto: Meteopress

 

Ani ve středu nás nečeká žádná velká změna. Má být sice oblačno až polojasno, ale ojediněle se na východě očekávají místy přeháňky nebo déšť. V noci bude 12 až 8 °C, na západě kolem 6 °C. Přes den bude 17 až 21 °C, na severovýchodě 15 °C. Povane mírný severní vítr 2 až 6 m/s.
 

Nejvyšší srážky 20 mm budou na severovýchodě země, především pak v Beskydech. Na zbytku území má být podle Dagmar Honsové úhrn srážek 1 až 5 mm.
 

Čtvrtek bude ve znamení polojasného až oblačného počasí doprovázeného místy přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Přes noc bude 11 až 7 °C, denní teploty by měly být 17 až 21 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s.
 

"Pokud budou bouřky, může na území Česka lokálně spadnout do 15 mm srážek, jinak se předpokládá srážkový úhrn 5 mm," přiblížila Honsová.
 

Povodně v Praze - 15 EXKLUZIVNÍ LETECKÉ ZÁBĚRY: Podívejte se, jak voda pustoší Prahu


Až v pátek se konečně trochu oteplí, přes den má být 19 až 23 °C. Má být polojasno, během dne oblačno a místy přeháňky nebo dokonce bouřky. V noci se očekávají teploty 12 až 8 °C. Povane mírní severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.
 

Sobota se od pátku moc lišit nebude: má být polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. V noci bude 13 až 9 °C, přes den pak opět 19 až 23 °C. Vítr povane severovýchodní a rychlostí 2 až 5 m/s.
 

Povodně obrazem OBRAZEM: Takhle ničivé povodně decimují Česko! Hrozivé fotky z celé republiky


SKONČÍ TO NĚKDY?

Podle meteorologů bude českému území vládnout obdobné počasí až do poloviny příštího týdne. Očekává se oblačno až polojasno, místy přeháňky nebo občasný déšť. Současně budou hrozit bouřky. Denní teploty se ve výhledu počasí očekávají na 19 až 25 °C.

 

NAPSALI JSME: Čeká lidstvo nová doba ledová?

 

tn.cz / zdg
 
 

Související články